El Projecte d’Oci Inclusiu, tot un èxit!

El Projecte d’Oci Inclusiu, tot un èxit!

  • 30 de juny de 2022

Ja acaba el curs i amb ell el projecte d’oci inclusiu. Aquest ha estat un projecte pioner a l’entitat i, pel que sabem, a la nostra localitat i a les del voltant.

L’objectiu principal del projecte ha estat oferir activitats d’oci que ja existeixen a la comunitat sense que les persones usuàries i les seves famílies hagin d’assumir un cost extra. Això acostuma a passar quan es fa necessari el suport de personal contractat i ens trobem, doncs, amb el fet que les persones amb discapacitat han d’assumir més costos per gaudir de les mateixes activitats que una persona neuronormativa.

Per aconseguir-ho es va presentar el projecte al Programa de Promoció de l’Autonomia de la Fundació la Caixa, i es va obtenir el finançament necessari.

Les activitats

Durant els darrers dos cursos s’han proposat diferents activitats gratuïtes o a baix cost -el mateix cost que tindria per una persona del municipi- de diverses entitats del poble. En total han participat 15 persones de la Fundació, tant alumnes de l’escola com usuaris i treballadors del taller. Les activitats van ser molt diverses: ioga, mobilitat i estiraments, pilates, fusteria i manualitats, i l’acompanyament s’ha fet a través de personal contractat i persones voluntàries.

  • Al Centre Sociocultural el Rocío es va participar en l’activitat de fusteria. En aquest taller vam poder col·laborar en la decoració del barri de St Josep, fabricant unes jardineres amb palets reciclats: els vam tallar, llimar i pintar. També era un espai per la lliure creació i vam fer diverses capses niu, cada cop millor que l’anterior. Hi havia moltes eines disponibles i un monitor que podia ensenyar-nos i guiar-nos en el procés. La resta de companys també tenien els seus projectes personals, però vam fer pinya a l’hora de crear mobiliari pel barri.

                              

  • Al mateix equipament vam participar en l’activitat de manualitats amb un grup de dones de diferents edats molt ampli. La programació era molt diversa: es preparaven clauers per regalar el dia de la dona, s’experimentava amb diferents tècniques de pintura o es feien manualitats amb goma eva, cartolina, paper, etc. Va ser un grup acollidor amb qui vam poder compartir molt.

                                                           

  • Una altra de les activitats va ser Ioga a l’Espai jove la Capella, que també ens va facilitar l’espai dels ordinadors.

                            

A banda de les activitats entre setmana, també es va oferir acompanyament de cap de setmana per veure l’obra de teatre “Els àngels no tenen fills” al teatre Akadèmia.

Aquest projecte només es pot dur a terme si comptem amb finançament extern, perquè això fa que les famílies no hagin d’assumir el cost dels professionals i els participants estiguin en igualtat de condicions que la resta de ciutadans. Tant de bo puguem repetir-lo!